Blog

De beste promotie voor een volhoudbare samenleving.

Get2Better steunt WakaWaka Power!

Posted at 13 december 2012 | By : | Categories : Blog | 0 Comment

Vorig jaar heb ik een van de oprichters Camille van Gestel van WakaWakaLight bij RayRadio in de uitzending gehad. De WakaWat? Een solar-lampje. Bedoelt voor diegene die het moeten doen zonder elektriciteit en in plaats daarvan kerosine-lampjes gebruiken. Levensgevaarlijk en bovendien erg slecht voor je gezondheid. Op 4 december was j.l. mede-oprichter Maurits Groen in de uitzending om aandacht te schenken aan de nieuwe 12-12-12 actie; ‘Let’s Light Up Haiti Together’. Dit keer met een upgrade van de WakaWakaLight.

Deze ‘WakaWaka Power’ (filmpje!) kan hetzelfde als zijn voorganger, maar is nog effectiever én je kan er nu ook je tablet of mobiel mee opladen. De bedoeling van deze actie is om de slachtoffers van de aardbeving op Haïti te voorzien van een WakaWaka Light (de ‘classic’). Want nog zeker 370.000 mensen leven daar ‘off-grid’. Om deze actie te realiseren is een zeer succesvolle crowdfunding campagne opgezet. Bij zowel OnePlanetCrowd (Nederland) als bij Kickstarter (internationaal). Deze aktie is ondertussen verlopen, maar op Get WakaWaka is de WakaWaka Power nog steeds te bestellen.

Get2Better had aangeboden om mee te helpen om van deze actie een succes te maken. Om mijn (kleine) steentje bij te dragen. Gelukkig kregen ze alveel steun, maar extra hulp was altijd welkom. Al snel kwam er vanuit WakaWaka HQ het verzoek of Get2Better zowel de Facebook- als de Twitter-pagina kon voorzien van deze actie. Doen we!

 

Infographic

Daarnaast het verzoek of Get2Better twee kleine en een grote infographic kon maken over hoe deze WakaWaka Power werkt, over de reden van deze 12-12-12 actie en hoe handig hij is tijdens een stroomstoring. Deze infographics zouden dan op 12-12-12 via Facebook worden verstuurd. Tuurlijk!

 

 

 

Help ook een handje mee!

Vanzelfspreken heeft Get2Better ook een WakaWaka Power besteld! Ergens in april komt hij deze kant op en een maand later zullen er heel veel richting Haïti worden verscheept. De crowdfunding campagne is achter de rug, maar je kan hem nog steeds bestellen. Wil jij ook het verschil maken? Meehelpen mensen minder afhankelijk te maken van energie en hen daamee een betere leef- en leeromgeving te geven? Bestel dan ook een WakaWakaPower (of meer!) op Get WakaWaka!

Leave a Comment