Geschiedenis

In januari 1999 zag MØR Design het licht. Als Zelfstandig Professional (ZP) timmer ik nu ruim 14 jaar aan de weg als grafisch vormgever. Maar tijden veranderen en datzelfde geldt voor mij. De crisis van 2008 hakte er voor veel bedrijven hard in. Ook bij MØR Design moesten de zeilen worden bijgezet.

Maar datzelfde jaar (op mijn verjaardag!) zag ik ook een documentaire die mijn kijk op de wereld definitief zou omgooien. De documentaire ‘Here Comes The Sun’ van Rob van Hattum. Dat was een flinke eye-opener en het startsein van mijn verkenningstocht rondom het begrip duurzaamheid. Mijn wekelijkse radioprogramma RayRadio leende zich hier uitstekend voor en heb, in de jaren die daar op volgde, een hoop mensen over dit onderwerp mogen spreken. Van personen als onder andere Wubbo Ockels, Anne-Marie Rakhorst, Peter Segaar, (wijlen) Herman Scheer, Jeroen van Agt, Simone Walraven tot organisaties als Transition Towns, Peakoil Nederland, Urgenda, Zeekracht en nog veel meer. Ondertussen zijn we 4 jaar verder en heb ik een hoop geleerd, gelezen, gezien en geïnitieerd rondom duurzaamheid Transition Town Breda opgericht, blog als De Milieuridder en ben medeoprichter van de coöperatie Breda DuurSaam. Maar dit alles had weinig raakvlakken met mijn bedrijf. Hoe duurzaam was mijn bedrijf eigenlijk? Is dit te integreren?

Ondertussen wordt steeds duidelijker dat duurzaamheid niet een hip modewoord is, maar een blijvertje! Een een keiharde voorwaarde voor een gezond bedrijf in de toekomst. Op persoonlijk vlak ben ik al een tijdje om. Sociale media vieren hoogtij en samenwerken is het nieuwe toverwoord. Hoogste tijd om Meur Design eens tegen het licht te houden. Hoe combineer ik al mijn opgedane kennis met mijn vak? Ik kan het inzetten om de (startende) maatschappelijk verantwoorde ondernemer te helpen bij hun communicatie. Ik ben bekend met deze materie en dat praat wel zo makkelijk. En zo heeft MØR Design er nu een ‘groen zusje’ bij. Get2Better; heldere en stijlvolle communicatie voor maatschappelijk verantwoorde ondernemers.

“Maar wat betekent dit allemaal voor mij als ondernemer?”, vraagt u zich misschien af?
Dat kunt u hier lezen.