De visie van G2B

We leven in spannende tijden. Sinds de crisis in 2008 zijn bij een hoop mensen de ogen geopend. Ook G2B is van mening dat het roer om moet. Maar waarheen? Naar een volhoudbare samenleving. Van een samenleving zoals we die nu kennen, naar een samenleving die in balans is met zichzelf en de leefwereld om haar heen. Ook in economische zin. Een leefwereld die rekening houdt met de leefbaarheid hier en elders op de wereld. Kort gezegd; een duurzame wereld. Duurzaamheid is geen luxe voor goede tijden, maar een keiharde voorwaarde voor een gezond bedrijf in de toekomst.

Hoe komen we daar?

Stapje voor stapje. En soms zelfs een stap terug om vervolgens weer een fikse sprong voorwaarts te nemen. “A giant leap for mankind“, zeg maar. We bevinden ons als mensheid middenin een overgangsfase. Deze transitie is even wennen. Het is zoeken naar de juiste vorm, but we’re getting there!

Get2Better; samen naar beter!

Communicatie is met de komst van sociale media een nieuw traject ingeslagen. Mensen vinden en ontmoeten elkaar nu ook online. Steeds meer kennis en informatie wordt gratis gedeeld. Om Ronald van den Hoeff (Society 3.0) te citeren: “Ik praat over een wereld waarin mensen samenwerken in gelegenheidscoalities, tijdelijke samenwerkingsverbanden. En ze delen, delen en delen. In die wereld begrijpt men dat delen vermenigvuldigen is. In die wereld heeft een omkering in het denken plaatsgevonden. Er ontstaan hierdoor hele nieuwe vormen van samenwerken.”

Ook ik ervaar dit meer en meer en ben daarom MeurDesign 2.0 gestart. Get2Better; samen naar beter!