Portfolio

Hier een overzicht wat Get2Better zoal doet.

E-co2ach

Het ontwikkelingen rond deze site liggen voor nu even stil, maar de eerste ontwerp-fase is afgerond en willen we u toch niet onthouden… De E-co2ach brengt een totaal beeld van de CO2 uitstoot van uw huishouden in kaart op het gebied van: Food/Non-Food, Afval, Mobiliteit en Energie.

Dat dat lastig te berekenen is, spreekt voor zich. Het idee is om te bepalen hoe uw uitstoot (CO2 footprint) zich verhoudt tot de wereld en het streef-getal. Ook kan er inzage komen hoe uw uitstoot zich verhoudt tot de wijk waar u woonachtig bent. Zo verdien je nog wat geld en help je het milieu ook een handje. Daarnaast kan De E-co2ach u op weg helpen met tips en worden er een aantal mythes voorgelegd.

De Britse krant The Guardian laat dat zien in een wereldkaart (hier de pdf-versie) die de CO2-uitstoot in 2009 per land inzichtelijk maakt. De data komt van de US Energy Information Administration. Het gaat daarbij alleen om emissie door energiegebruik; de uitstoot van CO2 door ontbossing en de uitstoot van andere broeikasgassen als methaan en stikstof is er niet in meegenomen.

(Bron: ChangeMagazine).

Bezoek site

Random Portfolio